site-mobile-logo

Queer Olympix 2024 Programı

Sahalardayız Dönmeyiz: Queer Olympix 2024 yaşandı! Spor alanlarını kuirleştirmenin bir parçası olarak puanlama kriterlerini de yeniden yazan Queer Olympix’in bu yılki programına buradan ulaşabilirsiniz. Bu yıl 8’inci kez düzenlenen Queer Olympix, LGBTİ+’lere yönelen tüm baskılara ve engellemelere rağmen 5-6-7-8 Eylül […]

Sahalardayız Dönmeyiz: Queer Olympix 2024 yaşandı!

Spor alanlarını kuirleştirmenin bir parçası olarak puanlama kriterlerini de yeniden yazan Queer Olympix’in bu yılki programına buradan ulaşabilirsiniz.

Bu yıl 8’inci kez düzenlenen Queer Olympix, LGBTİ+’lere yönelen tüm baskılara ve engellemelere rağmen 5-6-7-8 Eylül tarihlerinde İstanbul, Kadıköy’de yapıldı. En geniş katılımlı yılını geçiren etkinlikte on bir takım yer aldı. Bunların ikisi, etkinlikten önce gelen başvurularla oluşturulan ve QO tarihinde ilk kez hazırlık maçı yaparak birbiriyle tanışabilen iki karma takımdı; ya da kendi seçtikleri isimlerle Kuirella ve Karmam But!

Karma takımların dışında İstanbul’dan Atletik Dildoa ve Küründen United, Ankara’dan Sportif Lezbon, Mersin’den Muamma ve Mersin Kuir, İzmir’den Minçoster Top Kulübü, farklı şehirlerdeki üniversite öğrencilerinden oluşan ÜniKuir, e-spor alanında kısa bir süre önce etkinliklerine başlayan ve bu yılki Queer Olympix’e de atölyeleri ve oyunlarıyla değerli katkılar veren Kuir Gaming ve trans laçoların kurduğu yepyeni takım Şamar Oğlanları da etkinlikte bir araya geldi.

Cuma günü tanışma oyunları ve ilk kuir spor atölyesinde bir araya gelen yüze yakın katılımcı, etkinlik günlerine dair tüm beklentilerini anonim notlarla ‘beklenti kolisi’ne atarak 8’inci Queer Olympix’in meşalesini yaktılar. Cumartesi günü özsavunma, e-spor ve tematik kuir spor atölyeleriyle başlayıp uzun bir futbol turnuvasıyla devam etti; kamusal spor alanlarında LGBTİ+ var oluşunu ve dayanışmayı hep birlikte ortaya koyduk. Küfürsüz tezahürat atölyesinde hep birlikte şarkılar söyledik. İşte yepyeni tribün şarkılarımızdan biri:

“Gel kuir olimpikse ortalık karışsın

Rekabet yok, maksat ayağın alışsın

Bi pas çek, sahada sönecek yangın

Erko futbol senle nasıl yarışsın?”

Pazar günü paralel atölyelerde kuir spor alanındaki deneyimlerimizi ve hayallerimizi tartışmanın yanı sıra spor sahasında trans deneyimlerin paylaşıldığı yuvarlak masa, özsavunma ve dansla temas atölyeleri düzenlendi. Ardından ilk yıldan beri tüm yasaklamalara rağmen ısrarcı olduğumuz sahalara her zamankinden de kalabalık döndük ve plaj voleybolu, gülle ve yakan top turnuvalarında olimpiyat atletleri slaylerken spikeball, golf, frizbi gibi yan oyunlar ve gelenekselleşmiş tenis atölyesiyle de her yerde ve her sporda var olduğumuzu gösterdik. 8’inci QO, Queen-B’nin sunuculuğunda gerçekleşen ödül töreninde takımlara ve özel ödül alan katılımcılara kuirşallahlarının verilmesiyle ve kapanış partisiyle sona erdi.

Sahalardayız, dönmeyiz, bir sonraki yıl görüşmek üzere lubunya!

 

Önceki Yazılar
[:tr]Queer Olympix K...
1 0 3000 0 300 120 30 https://queerolympix.com 960 0