site-mobile-logo
site-logo

Bolonya’da Düzenlenen 2017 Mondiali Antirazzisti: Kadın ve LGBTIQA+ Futbol Takımlarının Buluşması

2017 yılında, 5-9 Temmuz tarihleri arasında, GoALL oluşumunun davetiyle Atletik Dildoa takımı olarak İtalya’nın Bolonya şehrinde düzenlenen Mondiali Antirazisti (Irkçılık Karşıtı Dünya Kupası) etkinliğine katıldık. GoALL oluşumunun amacı, turnuvadaki kadın ve LGBTIQA+ bireylerden oluşan futbol takımlarının varlığını artırmaktı. Bu proje, […]

2017 yılında, 5-9 Temmuz tarihleri arasında, GoALL oluşumunun davetiyle Atletik Dildoa takımı olarak İtalya’nın Bolonya şehrinde düzenlenen Mondiali Antirazisti (Irkçılık Karşıtı Dünya Kupası) etkinliğine katıldık. GoALL oluşumunun amacı, turnuvadaki kadın ve LGBTIQA+ bireylerden oluşan futbol takımlarının varlığını artırmaktı. Bu proje, takımların buluştuğu ve turnuvaya katıldığı Mondiali Antirazzisti etkinliğini sağlayarak bir platform sunmuştur.

2017 Mondiali Antirazisti etkinliğinde yer alan diğer oluşumlar şunlardı:

  • AKS ZŁY
  • Amateur Women’s Football Club NRG
  • Klub Sportowy Kontra
  • rede ex aequo
  • FemSlam Football
  • Sportif Lezbon
  • Champions ohne Grenzen – interkulturelle Fußballprojekte für Geflüchtete

İki yıl önce takımımızın ismi sakıncalı bulunarak karma bir lige girmemiz engellenmişti. Ancak Mondiali Antirazisti çerçevesinde Atletik Dildoa takımı olarak unutulmaz bir maça imza attık. Takım olarak, çocukların yer aldığı bir karşılaşmada sahaya çıkarak futbolun herkes için olduğunu bir kez daha gösterdik.

Atletik Dildoa takımı olarak diğer LGBTİ+ ve kadınlardan oluşan takımlarla değerli deneyimler paylaşma fırsatı bulduk. Turnuvaya katılan diğer takımlar arasında AKS ZŁY, Amateur Women’s Football Club NRG, Klub Sportowy Kontra, rede ex aequo, FemSlam Football, Sportif Lezbon ve Champions ohne Grenzen – interkulturelle Fußballprojekte für Geflüchtete gibi çeşitli takımlar yer aldı. Bu etkinlikte diğer takımlarla karşılıklı deneyim paylaşımı yaptık.

Çok kültürlü bir buluşma olan bu turnuva, her ne kadar LGBTİ+ bireylere açık ve çocuk takımlarının dahi maç yapma fırsatı bulduğu bir ortam olsa da, kamp tamamen cinsiyetçilikten ve homofobiden arındırılmış bir alan değildi. Turnuvanın son gününde yapılan toplantılarda, kadın ve LGBTİ+ takımlarının rahatsız oldukları davranışlar ele alındı, özellikle erkek takımlarının bazı hırslı tavırları tartışıldı ve trans bireylerin etkinlikte yer almaması da gündem edildi.

Türkiye’den katılan oyuncular, insan hakları savunucularının gözaltına alınması haberinin ardından bir eylem düzenledi. Amnesty International Bologna standı önünde gerçekleşen bu eylemde oyuncular, “Az değiliz, küçük değiliz” mesajıyla hak savunucularına destek verdi.

Önceki Yazılar
[:en]Score me the go...
Sonraki
[:en]An event full o...
1 0 3000 0 300 120 30 https://queerolympix.com 960 0